Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

JessicaC Offline
#1 Posted : Tuesday, December 28, 2010 12:31:39 PM(UTC)
JessicaC

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/27/2010(UTC)
Posts: 2
Location: Pennsylvania

Hello all, I'm new to the cricut world. Just received my cricut, opened it, loaded the paper on to the cutting mat and installed the knife assembly. Everything appears to be correctly installed. Problem is it does not cut. Please help.
*connelle* Offline
#2 Posted : Tuesday, December 28, 2010 12:39:01 PM(UTC)
*connelle*

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 8/24/2010(UTC)
Posts: 825
Location: ITS NICE AND SUNNY HERE

Thanks: 4 times
Was thanked: 54 time(s) in 47 post(s)
did you remove the plastic cap on the end of the blade? (its usually blue) if so...i to had this problem and was told by a friend to buy a new set of blades, i did and it fixed the problem right away!!!!
Buggy for Cricut Offline
#3 Posted : Tuesday, December 28, 2010 12:49:35 PM(UTC)
Buggy for Cricut

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 11/30/2008(UTC)
Posts: 451
Location: MQ PG #9 POST #268

Thanks: 211 times
Was thanked: 73 time(s) in 54 post(s)
You should also check and make sure you have the housing inserted properly - sometimes it's not low enough... I've had customers with that problem - Good Luck!!!BigGrin
JessicaC Offline
#4 Posted : Tuesday, December 28, 2010 12:52:36 PM(UTC)
JessicaC

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/27/2010(UTC)
Posts: 2
Location: Pennsylvania

Yes, the cap was removed. I have the arrow on the blade assembly facing forward and set to #4, pressure setting @ #3. Just doesn't cut. It appears it is installed correctly.
Buggy for Cricut Offline
#5 Posted : Tuesday, December 28, 2010 1:00:23 PM(UTC)
Buggy for Cricut

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 11/30/2008(UTC)
Posts: 451
Location: MQ PG #9 POST #268

Thanks: 211 times
Was thanked: 73 time(s) in 54 post(s)
If you're using heavier paper you might need to set the pressure to high or max
sweetpea1030 Offline
#6 Posted : Tuesday, December 28, 2010 2:00:15 PM(UTC)
sweetpea1030

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Registered, Circle Member
Joined: 2/22/2009(UTC)
Posts: 3,495
Location: Earth

Thanks: 3010 times
Was thanked: 1604 time(s) in 1019 post(s)
you may need to either update your firmware at cricut.com or reset your machine. I've never had to, but I understand there is a button behind the blade housing you push to reset.
Confused
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.278 seconds.
nebo-cricut-02