Flag
  • Sign In
  • 0 items
  • Search
Welcome Guest! Please login to enable all features.

Notification

Icon
Error

cynsurfer Offline
#1 Posted : Sunday, December 02, 2012 4:55:19 PM(UTC)
cynsurfer

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2010(UTC)
Posts: 35

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi Can someone help me troubleshoot CCR connecting to my E2 to my mac. I ran the firmware updates as well as cricut sync update, and all seemed to go well, however when I turn on the E2 my network prefs window does not pop up to ask if I want to connect. Gadget serial v.2.4 is not connected is what I get. Any ideas how to fix this? TIA

Cindy

Forgot to add Cricut sync can see my device. Thanks

Edited by user Sunday, December 02, 2012 5:00:31 PM(UTC)  | Reason: left out info

Narelle Offline
#2 Posted : Sunday, December 02, 2012 11:02:19 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,673
Australia
Location: Brisbane, Australia

Thanks: 1973 times
Was thanked: 7593 time(s) in 3543 post(s)
When you're in CCR and you go to cut something does CCR find your E2? (Obviously it needs to be powered on and connected to your Mac at the time...) Smile

And have you restarted your computer and E2 since you updated Cricut Sync?

Edited by user Sunday, December 02, 2012 11:03:11 PM(UTC)  | Reason: Not specified

 1 user thanked Narelle for this useful post.
cynsurfer on 12/3/2012(UTC)
cynsurfer Offline
#3 Posted : Monday, December 03, 2012 8:09:54 AM(UTC)
cynsurfer

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2010(UTC)
Posts: 35

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Thanks for your reply Narelle. Yes I tried restarting multiple times. Cricut sync sees the E2 but CCR does not. I am able to successfully run and cut from my E2 running Windows 7 using Parallells desktop. I would rather not have to do that, but it works. I know something is not quite right because whenever I connected the E2 to my mac the Network preferences pane would open and ask me about Gadget serial v.2.4. It doesn't do that anymore since I updated the firmware. The Gadget serial shows up in the network preferences but says not connected. Can't seem to find any info on the error either. Thanks for your help.

Cindy

crafteechic Offline
#4 Posted : Monday, December 03, 2012 11:10:07 AM(UTC)
crafteechic

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 12/5/2008(UTC)
Posts: 86
Location: Kansas

Was thanked: 11 time(s) in 9 post(s)
i had that problem too and hopefully my problem isn't the problem you're having. the port on the back of my expression went out. i've had it for 6 years so it wasn't under warranty. i also have the original cricut so i updated it and started using it. after all of 3 uses, SAME PROBLEM. my hubby ended up buying a me a mini. when i talked to the lady at provocraft she said that's a common problem. the real problem is that i was using older machines that were out before the idea of going digital even existed.
cynsurfer Offline
#5 Posted : Monday, December 03, 2012 12:52:40 PM(UTC)
cynsurfer

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2010(UTC)
Posts: 35

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hi CrafteeChic,

I'm sorry that was your problem. I don't think it's mine though because I can run CCR and cut just fine under Windows 7.

Cindy
Narelle Offline
#6 Posted : Monday, December 03, 2012 3:40:04 PM(UTC)
Narelle

Rank: Advanced Member

Medals: Cricut Circle Member: Member of the Cricut Circle

Groups: Circle Member, Registered
Joined: 9/26/2006(UTC)
Posts: 10,673
Australia
Location: Brisbane, Australia

Thanks: 1973 times
Was thanked: 7593 time(s) in 3543 post(s)
All I can suggest Cindy is that you give customer service a call so they can help troubleshoot the problem.

If it were a PC my guess would be the drivers needed to be installed, but as it's a Mac and it doesn't need drivers, I'm at a loss!
cynsurfer Offline
#7 Posted : Monday, December 03, 2012 4:09:25 PM(UTC)
cynsurfer

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Joined: 5/9/2010(UTC)
Posts: 35

Thanks: 4 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Thanks Narelle, I will have to try that next.

Cindy
bsteinbach8834a5ae4f Offline
#8 Posted : Thursday, October 10, 2013 5:48:54 PM(UTC)
bsteinbach8834a5ae4f

Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 12/29/2012(UTC)
Posts: 2

Was there ever a resolution for this problem? I am running into the same problem with my E2 on a Mac. I just want to run the CCR from my computer, it is turning out to be much more difficult than I anticipated. Just wondering. Thanks!
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF | YAF © 2003-2014, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.585 seconds.
nebo-cricut-02